Skip to main content

Mercedes V-klasse

Versterkte vering voor een Mercedes-Benz V-Klasse

Monteren van verzwaarde schroefveren op een Mercedes V-Klasse is een niet-regelbare oplossing voor het veerprobleem. Verzwaarde vering zorgt er veelal voor dat het voertuig weer op de oorspronkelijke (of hogere) rijhoogte komt. De veerweg neemt dus weer toe en de stabiliteit wordt verhoogd. Deze oplossing wordt veelal toegepast bij kleinerevoertuigen die constant met een zware belading rijden. Let op, voertuig moet altijd geladen zijn!

Voordelen van een versterkte vering

  • verhogen van rijhoogte mogelijk
  • minder overhellen
  • verhogen van veercomfort
  • geen onderhoud

Volautomatische luchtvering voor Mercedes-Benz V-klasse

Dankzij kwalitatieve luchtvering in een Mercedes geniet u van beter rijcomfort, en dat is heel wat waard. Een Mercedes-Benz V-Klasse kan door Trapmann Air suspension worden uitgerust met een achteras- of vooras volautomatische luchtvering. Wat houdt deze luchtvering precies in en wat kunnen wij u bieden?

Een Mercedes is een klassewagen, dus daarbij hoort ook kwalitatieve luchtvering! Bij Trapmann Air Suspension in Kontich wordt de bestaande schroefvering vervangen door een volautomatische luchtvering. Deze luchtvering filtert wegoneffenheden weg en biedt u een maximaal rijcomfort aan. De grootste troef van dit volautomatische luchtveersysteem is natuurlijk dat alles vanzelf gaat. Tijdens het rijden wordt de vering door het systeem afgesteld op basis van de gekalibreerde rijhoogte. Zowel de vooras als de achteras kan voorzien worden van deze luchtvering.

Voordelen van een volautomatische luchtvering op een V-Klasse

  • maximaal rijcomfort, en dit te allen tijde
  • vermindering van de bandenslijtage
  • automatische rijhoogteregeling
  • eenvoudige bediening via de afstandsbediening
  • gehomologeerd
  • geen onderhoud

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van luchtvering tov standaard vering?

– beter rijcomfort in alle omstandigheden
– veel veiliger wanner het voertuig in beladen toestand rondrijdt
– automatisch wegwerken van overhellen van het voertuig
– via de afstandsbediening kan u de hoogte aanpassen zodat u bvb gemakkelijker kan in- en uitladen
– geen onderhoud aan de luchtvering
– behoud van originele garantie van de invoerder
– eenvoudig in gebruik

Kan luchtvering op elk voertuig worden geplaatst?

Neen, de producent ontwikkelt enkel systemen indien er voldoende vraag vanuit de markt is. Wel is reeds voor de meeste pick-ups, bestelwagens, combi’s en campers luchtvering ontwikkeld. Wilt u graag weten of uw voertuig voorzien kan worden van luchtvering?

Klik hier om jouw oplossing te vinden

Wat is het verschil tussen hulpluchtvering en volautomatische luchtvering?

Bij de hulpluchtvering wordt een hulpluchtkussen aan iedere kant bijgeplaatst bij de originele vering.
Deze hulpluchtvering is gelimiteerd in toepassing en heeft enkel effect wanneer het voertuig beladen is.
De sturing gebeurt manueel door de bestuurder via een bedieningspaneel gemonteerd in bestuurderstuimte.

Bij de volautomatische luchtvering wordt de originele vering (bladverring of schroefvering) volledig vervangen door een volautomatische luchtvering. Onder het voertuig wordt een compressorbox en extra drukvat gemonteerd. Elk wiel krijgt een hoogtesensor die ervoor zorgt dat de rijhoogte in alle omstangheden gelijk blijft.
Alles gebeurt automatisch, u hoeft zelf niets te doen. Via de afstandsbediening in de bestuurdersruimte kan de hoogte manueel aanpassen om zo bvb gemakkelijker in en uit te laden.

Wanneer kies ik voor een hulpluchtvering (SemiAir)?

Indien uw voertuig doorhangt in geladen toestand kan u aan de hand van een hulpluchtvering de rijhoogte links en rechts manueel bijregelen. Dit systeem is eenvoudig, goedkoop maar gelimiteerd in gebruik.

Wanneer kies ik voor een volautomatische luchtvering (FullAir)

Een volautomatische luchtvering is aan te raden als u het comfort van het voertuig in alle rijomstandigheden wilt verhogen|optimaliseren. De volautomatische luchtvering zorgt ervoor dat de rijhoogte, zowel in onbeladen als beladen toestand, steeds dezelfde blijft waardoor het rijgedrag in alle omstandigheden optimaal blijft. Om het in-en uitstappen te vergemakkelijken, kan de bestuurder dankzij de afstandsbediening zijn voertuig achteraan doen zakken.

Geeft luchtvering problemen bij de techische keuring of jaarlijkse controle?

Neen, al onze systemen voldoen aan de Europese normen. Trapmann Air Suspension zorgt voor de homologatie van de luchtvering op uw voertuig, comform de Europese Kaderrichtlijn 2007/46/EEG.

Kan ik luchtvering zelf monteren?

U kan enkel luchtvering zelf monteren indien u erkend wordt door Trapmann Air Suspension & VB Airsuspension. U dient over een geldig COP beschikken om de homologatie in orde te kunnen brengen.

Vrijblijvend advies

Elke klant heeft een op maat gemaakte auto-aanpassing nodig. Vraag ons advies over de specifieke mogelijkheden die elk automerk kan bieden en kom bij ons de oplossingen ontdekken.