Skip to main content

Versterkte vering campers & motorhomes

Verhoog de rijhoogte dankzij versterkte vering

Campers hebben vaak te maken met een grote overbouw achteraan waardoor de originele bladvering al snel ten einde komt. Het voertuig zal hierdoor achteraan doorhangen en kan schade veroorzaken.

Dit probleem kunnen we eenvoudig oplossen dankzij het bijplaatsen van een versterkte hulpveer. Het monteren van versterkte schroefveren of hulpveren (COILSPRING) is een niet-regelbare veeroplossing die ervoor zorgt dat het voertuig weer op oorspronkelijke (of hogere) rijhoogte komt. De veerweg neemt dus weer toe en de stabiliteit wordt verhoogd.

Verhoog het rijcomfort dankzij FSD Technologie

Comfort is een van de belangrijkste eigenschappen voor een camper. Voertuigdemping is altijd een compromis tussen comfort en wegligging. Minimale demping zorgt voor het comfort van de passagiers, terwij de sterke demping nodig is voor het veilig en stabiel rijden. Dit conflict kan onmogelijk worden opgelost met conventionele schokdempers.

KONI heeft schokdempers ontwikkeld met Frequency Selective Damping (FSD) technologie. Deze schokdempers zullen zowel kleine oneffenheden heden in het wegdek opvangen als de sterke demping kunnen uitvoeren. De passagiers zullen meer comfort ervaren en tegelijkertijd zal een verbeterde wegligging van het voertuig plaatsvinden.

FSD-schokdempers kunnen conventionele schokdempers vervangen, zonder dat er wijzigingen aan de bestaande constructie van het voertuig noodzakelijk zijn. Het FSD-kleppensysteem is een geïntegreerd onderdeel van de hydrauliek van de demper. Er zijn geen extra onderdelen nodig. FSD schokdempers hebben dezelfde levensduur als conventionele schokdempers zonder dat hier een onderhoud aan moet gebeuren.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van luchtvering tov standaard vering?

– beter rijcomfort in alle omstandigheden
– veel veiliger wanner het voertuig in beladen toestand rondrijdt
– automatisch wegwerken van overhellen van het voertuig
– via de afstandsbediening kan u de hoogte aanpassen zodat u bvb gemakkelijker kan in- en uitladen
– geen onderhoud aan de luchtvering
– behoud van originele garantie van de invoerder
– eenvoudig in gebruik

Kan luchtvering op elk voertuig worden geplaatst?

Neen, de producent ontwikkelt enkel systemen indien er voldoende vraag vanuit de markt is. Wel is reeds voor de meeste pick-ups, bestelwagens, combi’s en campers luchtvering ontwikkeld. Wilt u graag weten of uw voertuig voorzien kan worden van luchtvering?

Klik hier om jouw oplossing te vinden

Wat is het verschil tussen hulpluchtvering en volautomatische luchtvering?

Bij de hulpluchtvering wordt een hulpluchtkussen aan iedere kant bijgeplaatst bij de originele vering.
Deze hulpluchtvering is gelimiteerd in toepassing en heeft enkel effect wanneer het voertuig beladen is.
De sturing gebeurt manueel door de bestuurder via een bedieningspaneel gemonteerd in bestuurderstuimte.

Bij de volautomatische luchtvering wordt de originele vering (bladverring of schroefvering) volledig vervangen door een volautomatische luchtvering. Onder het voertuig wordt een compressorbox en extra drukvat gemonteerd. Elk wiel krijgt een hoogtesensor die ervoor zorgt dat de rijhoogte in alle omstangheden gelijk blijft.
Alles gebeurt automatisch, u hoeft zelf niets te doen. Via de afstandsbediening in de bestuurdersruimte kan de hoogte manueel aanpassen om zo bvb gemakkelijker in en uit te laden.

Wanneer kies ik voor een hulpluchtvering (SemiAir)?

Indien uw voertuig doorhangt in geladen toestand kan u aan de hand van een hulpluchtvering de rijhoogte links en rechts manueel bijregelen. Dit systeem is eenvoudig, goedkoop maar gelimiteerd in gebruik.

Wanneer kies ik voor een volautomatische luchtvering (FullAir)

Een volautomatische luchtvering is aan te raden als u het comfort van het voertuig in alle rijomstandigheden wilt verhogen|optimaliseren. De volautomatische luchtvering zorgt ervoor dat de rijhoogte, zowel in onbeladen als beladen toestand, steeds dezelfde blijft waardoor het rijgedrag in alle omstandigheden optimaal blijft. Om het in-en uitstappen te vergemakkelijken, kan de bestuurder dankzij de afstandsbediening zijn voertuig achteraan doen zakken.

Geeft luchtvering problemen bij de techische keuring of jaarlijkse controle?

Neen, al onze systemen voldoen aan de Europese normen. Trapmann Air Suspension zorgt voor de homologatie van de luchtvering op uw voertuig, comform de Europese Kaderrichtlijn 2007/46/EEG.

Kan ik luchtvering zelf monteren?

U kan enkel luchtvering zelf monteren indien u erkend wordt door Trapmann Air Suspension & VB Airsuspension. U dient over een geldig COP beschikken om de homologatie in orde te kunnen brengen.

Vrijblijvend advies

Elke klant heeft een op maat gemaakte auto-aanpassing nodig. Vraag ons advies over de specifieke mogelijkheden die elk automerk kan bieden en kom bij ons de oplossingen ontdekken.