Skip to main content

Hulpluchtvering

Verhoging van comfort en stabiliteit dankzij hulpluchtvering

Hulpluchtvering is een essentieel hulpmiddel bij het uitrusten van uw voertuig, wat dat ook mag zijn. Dergelijke vering is de ideale ondersteuning voor gewone luchtvering en biedt enkele interessante voordelen. Wat maakt deze vering nu precies de moeite waard en waarom zou u op de service van Trapmann Air Suspension vertrouwen? Hieronder leest u meer!

De meerwaarde van hulpluchtvering

Hulpluchtvering heeft verschillende functies maar zorgt er in de eerste plaats voor dat u de achterkant van uw voertuig manueel kunt verhogen. Trapmann Air Suspension gaat bij het installeren van deze vering professioneel te werk. Eerst en vooral wordt er een luchtkussen geplaatst tussen de bladveer en de chassis. Dit kussen dient eigenlijk als vervanging voor het stootrubber en ook als ondersteuning voor de bladvering. Daarna installeert uw specialist een compressor en bedieningspaneel in de bestuurdersruimte van de wagen. Het resultaat? U past zelf de druk links en rechts afzonderlijk aan zodat u de gewenste rijhoogte kunt bereiken. Hierdoor ligt de veerweg hoger en rijdt u veel comfortabeler. Ook ligt de wagen op die manier hoger bij een zware belading en gaat uw voertuig niet scheef hangen!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van luchtvering tov standaard vering?

– beter rijcomfort in alle omstandigheden
– veel veiliger wanner het voertuig in beladen toestand rondrijdt
– automatisch wegwerken van overhellen van het voertuig
– via de afstandsbediening kan u de hoogte aanpassen zodat u bvb gemakkelijker kan in- en uitladen
– geen onderhoud aan de luchtvering
– behoud van originele garantie van de invoerder
– eenvoudig in gebruik

Kan luchtvering op elk voertuig worden geplaatst?

Neen, de producent ontwikkelt enkel systemen indien er voldoende vraag vanuit de markt is. Wel is reeds voor de meeste pick-ups, bestelwagens, combi’s en campers luchtvering ontwikkeld. Wilt u graag weten of uw voertuig voorzien kan worden van luchtvering?

Klik hier om jouw oplossing te vinden

Wat is het verschil tussen hulpluchtvering en volautomatische luchtvering?

Bij de hulpluchtvering wordt een hulpluchtkussen aan iedere kant bijgeplaatst bij de originele vering.
Deze hulpluchtvering is gelimiteerd in toepassing en heeft enkel effect wanneer het voertuig beladen is.
De sturing gebeurt manueel door de bestuurder via een bedieningspaneel gemonteerd in bestuurderstuimte.

Bij de volautomatische luchtvering wordt de originele vering (bladverring of schroefvering) volledig vervangen door een volautomatische luchtvering. Onder het voertuig wordt een compressorbox en extra drukvat gemonteerd. Elk wiel krijgt een hoogtesensor die ervoor zorgt dat de rijhoogte in alle omstangheden gelijk blijft.
Alles gebeurt automatisch, u hoeft zelf niets te doen. Via de afstandsbediening in de bestuurdersruimte kan de hoogte manueel aanpassen om zo bvb gemakkelijker in en uit te laden.

Wanneer kies ik voor een hulpluchtvering (SemiAir)?

Indien uw voertuig doorhangt in geladen toestand kan u aan de hand van een hulpluchtvering de rijhoogte links en rechts manueel bijregelen. Dit systeem is eenvoudig, goedkoop maar gelimiteerd in gebruik.

Wanneer kies ik voor een volautomatische luchtvering (FullAir)

Een volautomatische luchtvering is aan te raden als u het comfort van het voertuig in alle rijomstandigheden wilt verhogen|optimaliseren. De volautomatische luchtvering zorgt ervoor dat de rijhoogte, zowel in onbeladen als beladen toestand, steeds dezelfde blijft waardoor het rijgedrag in alle omstandigheden optimaal blijft. Om het in-en uitstappen te vergemakkelijken, kan de bestuurder dankzij de afstandsbediening zijn voertuig achteraan doen zakken.

Geeft luchtvering problemen bij de techische keuring of jaarlijkse controle?

Neen, al onze systemen voldoen aan de Europese normen. Trapmann Air Suspension zorgt voor de homologatie van de luchtvering op uw voertuig, comform de Europese Kaderrichtlijn 2007/46/EEG.

Kan ik luchtvering zelf monteren?

U kan enkel luchtvering zelf monteren indien u erkend wordt door Trapmann Air Suspension & VB Airsuspension. U dient over een geldig COP beschikken om de homologatie in orde te kunnen brengen.

Vrijblijvend advies

Wilt u meer informatie over hulpluchtvering en de mogelijkheden bij uw speciaalzaak? Contacteer uw specialist in Kontich via  +32 (0)3 326 02 52  of  info@airsuspension.be  en stel ons gerust al uw vragen.