Skip to main content

Volkswagen Transporter

Versterkte vering voor een Volkswagen Transporter

De Volkswagen Transporter kan worden voorzien van een versterkte vering op de achteras. De originele schroefvering wordt vervangen door een verzwaarde schroefveer. Deze veer zorgt ervoor dat het voertuig weer op oorspronkelijke rijhoogte komt te staan.
De veerweg neemt toe en de stabiliteit wordt opnieuw verhoogd. Deze veer kan enkel worden toegepast op voertuigen die steeds in beladen toestand rijden. Men spreekt hier over een niet-regelbare oplossing voor het veerprobleem.

Voordelen van versterkte vering op een Volkswagen Transporter

 • verhogen van rijhoogte mogelijk
 • minder overhellen
 • verhogen van veercomfort
 • geen onderhoud

Volautomatische luchtvering voor een Volkswagen Transporter (achteras)

De VB-FullAir-oplossing is een volautomatische luchtveeroplossing die perfect gemonteerd mag worden op een Volkswagen Transporter T6 en T6.1. De bestaande schroefvering achteraan wordt vervangen door een volledig luchtveersysteem (2C). Deze VB-FullAir filtert de oneffenheden uit het wegdek, waardoor het rijcomfort sterk toeneemt.

U hoeft niets in te stellen, het systeem doet dit automatisch voor u. Tijdens het rijden regelt het systeem de vering volgens de voorafingestelde rijhoogte.

Aanpassen van de laadruimtehoogte dankzij luchtvering

In stilstand kan u de rijhoogte ter hoogte van de achteras manueel bijregelen aan de hand van een afstandsbediening. Zo kan u bvb het voertuig volledig laten doorzakken zodat u  eenvoudig kan in- en uitladen. Bekijk onze fiche voor exacte hoogtes.

Enkele voordelen van de volautomatische luchtvering op de Volkswagen Transporter

 • voertuig zal niet doorhangen dankzij de automatische hoogteregeling
 • optimalisatie van het rijcomfort en de rijveiligheid
 • betere wegligging in alle omstandigheden
 • manuele aanpassing van rijhoogte via de afstandsbediening
 • geen onderhoud

Volautomatische luchtvering voor een Volkswagen Transporter (vooras & achteras)

De Volkswagen Transporter kan voorzien worden van een volautomatische luchtvering op vooras en achteras. Deze VB-FullAir-oplossing zorgt voor optimaal rijcomfort waarbij u nog meer plezier ervaart tijdens het rijden.

De bestaande schoefvering achteraan en de mechanische voorpoten vooraan worden vervangen door een volledig luchtgeveerde ophanging.

De volautomatische luchtvering regelt alles voor u, u hoeft niets te doen.

Aanpassen van de rijhoogte dankzij de volautomatische luchtvering op de Transporter

Deze luchtvering biedt verschillende rijstanden aan. Zo kan u in sportstand rijden waarbij het voertuig 3 cm vooraan en achteraan zakt. U kan sportief rondrijden. Offroadstand (+3cm) en parkingstand (-3cm) zijn eveneens gemakkelijk in te stellen via de afstandsbediening.

Voordelen van een volautomatische luchtvering

 • rijhoogte van het voertuig blijft steeds gelijk, ongeacht de lading
 • rijcomfort en veiligheid worden aanzienlijk verhoogd
 • betere wegligging
 • afstandsbediening in bestuurdersruimte ingebrepen zodat u eenvoudig de gewenste rijhoogte kan bereiken
 • geen onderhoud nodig

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van luchtvering tov standaard vering?

– beter rijcomfort in alle omstandigheden
– veel veiliger wanner het voertuig in beladen toestand rondrijdt
– automatisch wegwerken van overhellen van het voertuig
– via de afstandsbediening kan u de hoogte aanpassen zodat u bvb gemakkelijker kan in- en uitladen
– geen onderhoud aan de luchtvering
– behoud van originele garantie van de invoerder
– eenvoudig in gebruik

Kan luchtvering op elk voertuig worden geplaatst?

Neen, de producent ontwikkelt enkel systemen indien er voldoende vraag vanuit de markt is. Wel is reeds voor de meeste pick-ups, bestelwagens, combi’s en campers luchtvering ontwikkeld. Wilt u graag weten of uw voertuig voorzien kan worden van luchtvering?

Klik hier om jouw oplossing te vinden

Wat is het verschil tussen hulpluchtvering en volautomatische luchtvering?

Bij de hulpluchtvering wordt een hulpluchtkussen aan iedere kant bijgeplaatst bij de originele vering.
Deze hulpluchtvering is gelimiteerd in toepassing en heeft enkel effect wanneer het voertuig beladen is.
De sturing gebeurt manueel door de bestuurder via een bedieningspaneel gemonteerd in bestuurderstuimte.

Bij de volautomatische luchtvering wordt de originele vering (bladverring of schroefvering) volledig vervangen door een volautomatische luchtvering. Onder het voertuig wordt een compressorbox en extra drukvat gemonteerd. Elk wiel krijgt een hoogtesensor die ervoor zorgt dat de rijhoogte in alle omstangheden gelijk blijft.
Alles gebeurt automatisch, u hoeft zelf niets te doen. Via de afstandsbediening in de bestuurdersruimte kan de hoogte manueel aanpassen om zo bvb gemakkelijker in en uit te laden.

Wanneer kies ik voor een hulpluchtvering (SemiAir)?

Indien uw voertuig doorhangt in geladen toestand kan u aan de hand van een hulpluchtvering de rijhoogte links en rechts manueel bijregelen. Dit systeem is eenvoudig, goedkoop maar gelimiteerd in gebruik.

Wanneer kies ik voor een volautomatische luchtvering (FullAir)

Een volautomatische luchtvering is aan te raden als u het comfort van het voertuig in alle rijomstandigheden wilt verhogen|optimaliseren. De volautomatische luchtvering zorgt ervoor dat de rijhoogte, zowel in onbeladen als beladen toestand, steeds dezelfde blijft waardoor het rijgedrag in alle omstandigheden optimaal blijft. Om het in-en uitstappen te vergemakkelijken, kan de bestuurder dankzij de afstandsbediening zijn voertuig achteraan doen zakken.

Geeft luchtvering problemen bij de techische keuring of jaarlijkse controle?

Neen, al onze systemen voldoen aan de Europese normen. Trapmann Air Suspension zorgt voor de homologatie van de luchtvering op uw voertuig, comform de Europese Kaderrichtlijn 2007/46/EEG.

Kan ik luchtvering zelf monteren?

U kan enkel luchtvering zelf monteren indien u erkend wordt door Trapmann Air Suspension & VB Airsuspension. U dient over een geldig COP beschikken om de homologatie in orde te kunnen brengen.

Vrijblijvend advies

Elke klant heeft een op maat gemaakte auto-aanpassing nodig. Vraag ons advies over de specifieke mogelijkheden die elk automerk kan bieden en kom bij ons de oplossingen ontdekken.