LUCHTVERING VOOR JOUW CAMPER OF MOTORHOME


Als bestuurder van een camper of motorhome ken je vast het onaangename gevoel van een hevige zijwind die tegen de camper duwt tijdens het rijden. Ook bij het inhalen van omvangrijke voertuigen zoals trucks of autocars kan de camper instabiel worden. Met hoge snelheden is dit gevaarlijk, zowel voor je camper als de veiligheid van jezelf en je passagiers. Met de installatie van een degelijke luchtvering herwint je camper de nodige stabiliteit op de weg en geeft het een maximaal rijcomfort.

Verhoog je veiligheid en comfort dankzij luchtvering

Luchtvering biedt niet enkel een beter comfort, het verbetert ook het rijgedrag van het voertuig. Dit zorgt ervoor dat het rijden in alle omstandigheden (onbelast en/of zwaar geladen) een aangename ervaring blijft.


OPTIMALE wegligging

Campers zijn meestal hoog en stevig gebouwd, en het zwaartepunt bevindt zich hoger dan bij personenwagens. Hierdoor kan je camper overhellen in bochten, en een onveilig en oncomfortabel gevoel geven. Trapmann Air Suspension biedt je een passende oplossing, omdat de luchtvering de overhelling corrigeert.

CONSTANTE rijhoogte

Het gewicht van een camper is meestal niet gelijkmatig verdeeld over de totale lengte van de camper. De manier waarop de camper wordt beladen, en de ingebouwde apparatuur en accessoires zoals een fietsendrager zijn hierbij belangrijke factoren. Door de ongelijkmatige verdeling van het gewicht kan de originele ophanging van je camper gaan “doorzakken”wat zorgt voor meer schokken. Onze luchtvering vermindert het doorzakken en stoten waardoor het rijcomfort weer geoptimaliseerd is.

VB AutoLevel

Als je na een lange reis eindelijk op je bestemming gearriveerd bent, wil je graag zo snel mogelijk geïnstalleerd zijn en relaxen. Maar als je camperplek niet mooi vlak is waardoor je camper niet waterpas staat, ben je wel even bezig met het plaatsen van oprijblokken. Trapmann Air Suspension biedt de oplossing: met één druk op de knop “AutoLevel” zorgt de luchtvering ervoor dat je camper perfect waterpas staat. Oneffenheden tot 130mm kunnen zo verholpen worden.


Versterkte vering voor camper via Trapmann Air Suspension Belgiƫ

 

VERSTERKTE vering

Het monteren van verzwaarde schroefveren (COILSPRING) is een niet-regelbare oplossing voor het veerprobleem. Verzwaarde vering zorgt er vaak voor dat het voertuig weer op de oorspronkelijke ( of hogere) rijhoogte komt. De veerweg neemt dus weer toe en de stabiliteit wordt verhoogd. Deze oplossing wordt vooral toegepast bij voertuigen die continu met een zware belading rijden.
Hulpluchtvering van Trapmann Air Suspension voor camper of mobilhome

 

HULP luchtvering

Deze Trapmann hulpluchtvering (SEMI-AIR) kan - binnen bepaalde grenzen - handmatig ingesteld worden. Bij een voertuig met bladveren wordt een luchtbalg bijgeplaatst tussen het chassis en de achteras. De luchtbalg ondersteunt de bestaande bladveer. Bij een voertuig met schroefveren worden deze vervangen door luchtbalgen. De luchtbalgen worden apart geregeld zodat de hoogte aan elke kant aangepast kan worden. Als het voertuig door belading ‘hangt’ of scheef staat, kan het voertuig rijklaar gemaakt worden door lucht in het systeem te pompen.
Volautomatische luchtvering VB-FullAir voor camper in Belgiƫ

 

VOLAUTOMATISCHE luchtvering

Bij volautomatische luchtvering (FULL-AIR) wordt het bestaande blad of schroefveer vervangen door een volledig luchtveersysteem. Deze oplossing filtert de oneffenheden uit het wegdek, waardoor het rijcomfort sterk toeneemt. Instellen is niet nodig; het systeem doet het automatisch. Tijdens het rijden regelt het systeem de vering volgens de vooraf ingestelde rijhoogte. Het voertuig kan handmatig omhoog of omlaag gelaten worden. Deze oplossing wordt aangeboden met 2,3 of 4 luchtbalgen (coils).


Hulpveer voor camper | Trapmann Air Suspension | Belgie | homologatie
Hulpluchtvering voor mobilhome | trapmann air suspension | Belgie | homologatie
Volautomatische luchtvering mobilhome | Trapmann Air Suspension | Belgie | Homologatie


 

WAAROM KIEZEN VOOR TRAPMANN AIR SUSPENSION?

De betrouwbaarheid van luchtvering is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de installatie, zoals bij iedere verandering aan een auto. Daarom is het belangrijk met een erkende specialist te werken die de luchtvering zorgvuldig plaatst voor een optimale rijervaring.
 
Advies & service sinds 1960
  • Met meer dan 50 jaar ervaring in de autosector mag Trapmann Air Suspension zich als een volwaardige & hoogkwalitatieve partner aanbieden. We geven elke klant persoonlijk advies, volgens hun behoeften & wensen.
Een solide team & ruime werkplaats
  • Trapmann Air Suspension beschikt over een solide team en een eigen atelier (> 1200m²) waarin dagelijks hoogtechnologische toepassingen in voertuigen worden afgewerkt.
Erkende constructeur
  • Trapmann Air Suspension is een erkende constructeur - conform de Europese kaderrichtlijn 2007/46
  • Trapmann Air Suspension is dé Belgische invoerder van VB-Airsuspension en wordt erkend door alle merkinvoerder. We kunnen zowel personenvoertuigen, bedrijfsvoertuigen, pick-up en campers voorzien van luchtvering of versterkte vering.
 

VRIJBLIJVEND ADVIES

Elke klant heeft een op maat gemaakte auto-aanpassing nodig. Vraag ons advies over de specifieke mogelijkheden die elk automerk kan bieden en kom bij ons de oplossingen ontdekken.

VRAAG GESPREK AAN

ONTDEK AL ONZE OPLOSSINGEN