Luchtvering voor LCV en minibus
 

VERHOOG UW VEILIGHEID & COMFORT

Luchtvering speelt steeds een belangrijkere rol in de autosector. Zowel voor personenwagens als bedrijfswagens is het onmisbaar geworden. Luchtvering biedt niet enkel een beter comfort, het verbetert ook het rijgedrag van het voertuig. Dit zorgt ervoor dat het rijden in alle omstandigheden (onbelast en/of zwaar geladen) een aangename ervaring blijft.

Voordelen:
 • constante rijhoogte
 • optimalisatie comfort
 • vermindering scheefhangen
 • betere wegligging & veiligheid
 • vermindering overhellen
 • weinig onderhoud

Trapmann biedt oplossingen, aangepast per automerk & model: 

 • versterkte vering
 • hulp luchtvering
 • volautomatische luchtvering
   


  VERSTERKTE vering

  Het monteren van verzwaarde schroefveren (COILSPRING) is een niet-regelbare oplossing voor het veerprobleem. Verzwaarde vering zorgt er vaak voor dat het voertuig weer op de oorspronkelijke ( of hogere) rijhoogte komt. De veerweg neemt dus weer toe en de stabiliteit wordt verhoogd. Deze oplossing wordt vooral toegepast bij voertuigen die continu met een zware belading rijden.

  HULP luchtvering

  Deze Trapmann hulpluchtvering (SEMI-AIR) kan - binnen bepaalde grenzen - handmatig ingesteld worden. Bij een voertuig met bladveren wordt een luchtbalg bijgeplaatst tussen het chassis en de achteras. De luchtbalg ondersteunt de bestaande bladveer. Bij een voertuig met schroefveren worden deze vervangen door luchtbalgen. De luchtbalgen worden apart geregeld zodat de hoogte aan elke kant aangepast kan worden. Als het voertuig door belading ‘hangt’ of scheef staat, kan het voertuig rijklaar gemaakt worden door lucht in het systeem te pompen.

  VOLAUTOMATISCHE luchtvering

  Bij volautomatische luchtvering (FULL-AIR) wordt het bestaande blad of schroefveer vervangen door een volledig luchtveersysteem. Deze oplossing filtert de oneffenheden uit het wegdek, waardoor het rijcomfort sterk toeneemt. Instellen is niet nodig; het systeem doet het automatisch. Tijdens het rijden regelt het systeem de vering volgens de vooraf ingestelde rijhoogte. Het voertuig kan handmatig omhoog of omlaag gelaten worden. Deze oplossing wordt aangeboden met 2,3 of 4 luchtbalgen (coils).

   

  WAAROM KIEZEN VOOR TRAPMANN AIR SUSPENSION?

  De betrouwbaarheid van luchtvering is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de installatie, zoals bij iedere verandering aan een auto. Daarom is het belangrijk met een erkende specialist te werken die de luchtvering zorgvuldig plaatst voor een optimale rijervaring.
  • Met meer dan 50 jaar ervaring in de autosector mag Trapmann zich als een volwaardige & hoogkwalitatieve partner aanbieden. We geven elke klant persoonlijk advies, volgens hun behoeften & wensen.
  • Trapmann beschikt over een solide team en een eigen atelier (> 1200m²) waarin dagelijks hoogtechnologische toepassingen in voertuigen worden afgewerkt.
  • Trapmann is een erkende constructeur - conform de Europese kaderrichtlijn 2007/46
  • Trapmann is dé Belgische invoerder van VB-AirSuspension. We kunnen zowel lichte vracht-, bestel– als personenwagens met een luchtvering aanpassen.
   
   
   

  VRIJBLIJVEND ADVIES

  Elke klant heeft een op maat gemaakte auto-aanpassing nodig. Vraag ons advies over de specifieke mogelijkheden die elk automerk kan bieden en kom bij ons de oplossingen ontdekken.

  VRAAG GESPREK AAN

  ONTDEK AL ONZE OPLOSSINGEN